Agrarische ondernemers helpen bij hun ontwikkeling en groei

Welkom bij GlobalFarmers.com van Rabobank: een wereldwijde community exclusief voor agrarische ondernemers die bankieren bij Rabobank.

Global Farmers is een strategisch initiatief van Rabobank om agrariërs te helpen een succesvolle(re) ondernemer te zijn in een snel veranderende wereld. Met dit initiatief wil Rabobank een bijdrage leveren aan de wereldwijde uitdaging om substantieel meer voedsel te produceren om uiteindelijk 9 miljard mensen te voeden in 2050. Dit past binnen onze Banking for Food strategie.

GlobalFarmers.com geeft onze klanten en onze collega’s toegang tot agrarische kennis en netwerken. De community is een online verzamelplek, ook wel ‘hub’ genoemd, bereikbaar via de desktop, je mobiel en een aparte app. Het verbindt agrarische ondernemers die bankieren bij Rabobank wereldwijd met elkaar. Het verbinden kun je doen via: discussies, interactie, uitwisseling van ideeën, delen van kennis en ervaringen. Ga bijvoorbeeld bij elkaar op bezoek om van elkaar te leren of deel je uitdagingen met een ondernemer aan de andere kant van de wereld. Wie weet hoe verrassend hun oplossingen zijn!

De aanpak van Rabobank

Sinds 1898 ondersteunt Rabobank agrariërs bij het ontwikkelen van hun bedrijf. We vinden die steun belangrijk vanuit ons verleden, maar ook voor de toekomst. Natuurlijk is de wereld behoorlijk veranderd sinds 1898. Globalisering, een groeiende bevolking, technologische ontwikkelingen en bijvoorbeeld veranderende eetgewoontes, leveren zowel uitdagingen als kansen op.

Daarom hebben we een wereldwijde digitale agrarische community opgezet. De community helpt om verschillen te overbruggen en onze bijdrage aan de agrarische gemeenschap te vergroten.
Bekijk onze uitgebreide kennisbank, blijf op de hoogte van dagelijks nieuws, volg de laatste inzichten uit de industrie en neem contact op met andere agrariërs en geselecteerde experts, zoals agrarische universiteiten. Doe je mee?

video preview

Banking for Food

Negen miljard mensen voorzien van voedsel vergt een visie en oplossingen die niet stoppen bij nationale grenzen, bij het hek van een boerderij of de deuren van een supermarkt. Banking for Food is de visie van de Rabobank op de agrarische industrie en voedselvoorziening voor 2050.

De agrarische wereld staat voor grote uitdagingen. Een van de doelen van de Rabobank is om agrarische ondernemers te ondersteunen bij de uitdaging om de wereld op een duurzame manier van voedsel te voorzien. Dit doen we door het stimuleren van het economische succes en de groei van onze klanten en de communities waarin zij zich bevinden.

We streven ernaar om financiering en ondersteuning te bieden aan meer agrarische ondernemers, telers en tuinbouwers wereldwijd. Hierdoor zijn zij in staat om meer, efficiënter en duurzamer te
produceren. Ook willen we voedselketens versterken door optimalisatie en financiering, door deel te nemen aan initiatieven voor duurzame voedselzekerheid, door publiek debat te stimuleren
en door bij te dragen aan de financiering van de benodigde innovatie.

Samenwerking stimuleren

Rabobank is meer dan de bank die de agrarische industrie financiert. Het is ook de bank die samenwerking faciliteert en mensen wereldwijd met elkaar in contact brengt.

Samen sterker staan is ook het doel van de Rabobank Foundation, het sociale fonds van de bank, en Rabo Development, een afdeling die de ontwikkeling van samenlevingen stimuleert door toegang te bieden tot financiële diensten.

Met GlobalFarmers.com willen we agrariërs in contact brengen met andere agrariërs en agrarische analisten wereldwijd. Hiermee willen we agrariërs helpen om hun bedrijf succesvol te leiden en meer voedsel te produceren met minder impact op onze planeet.

Neem contact met ons op

Als je vragen of suggesties hebt, neem dan alsjeblieft contact met ons op!

Word lid van Global Farmers

Ben je klant bij de Rabobank en nog geen lid van Global Farmers? Word lid van onze wereldwijde community om toegang te krijgen tot het wereldwijde Rabobank netwerk van vooraanstaande agrarische ondernemers en analisten.